سالانه حدود ۵ میلیون اصله نهال در نهالستان مادر تخصصی ایوان تولید می‌شود.

تاریخ انتشار : 1401/03/07 - ساعت انتشار: ٠٧:٥٣ - گروه خبری : اخبار استان

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام رضا احمدی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در ایلام، با بیان این که 65 گونه نهال در نهالستان مادر تخصصی ایوان کشت می شود اظهار داشت: نهالستان سردسیری شهرستان ایوان نهالستان" مادر تخصصی" تولید گونه‌های جنگلی زاگرس و تولید گیاهان دارویی منطقه زاگرس است که به‌عنوان نهالستان مادر، در کل کشور شناخته شده و تولید نهال دارد.

مدیر‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام گفت: این نهالستان حدود 6 هکتار مساحت دارد و بیش‌از 65 گونه نهال در این نهالستان اعم از گونه‌های جنگلی و گیاهان دارویی تولید می شود.

وی با بیان اینکه سالانه حدود 5 میلیون اصله نهال در این نهالستان تولید می شود افزود: تفاوتی بین تناوب تولید بسته به گونه‌های مورد نیاز در طول سال وجود دارد و از 3 تا 5 میلیون اصله نهال سالیانه در نهالستان سردسیری ایوان تولید می شود.

این مسئول بیان کرد: در یک موقعیت زمانی بر اساس طرح‌ها ممکن است برای کاشت نهال از گونه‌های متفاوت استفاده شود و با توجه به فضای در دسترس تعداد کمتری نهال در سطل و گلدان قرار داده شود و تولید از 5 میلیون اصله کمتر گردد.

وی ادامه داد : ممکن است در یک موقعیت دیگر و بر حسب نیاز گونه های دیگری بصورت زمینی کشت شوند که تولید بیشتر خواهد شد و این عدد به بیش‌از 5 میلیون اصله نهال در سال می‌رسد.

مدیر کل منابع طبیعی استان ایلام با اشاره به اینکه این نهال ها به 12 استان زاگرسی کشور نیز فرستاده می شوند ،افزود: این نهال ها حتی در استانهای غیر زاگرسی و مرکزی کشور نیز به فروش می رسند.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام تصریح کرد: تمام اعتبار این طرح از محل اعتبارات ملی و توسط سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تامین می‌شود و خوشبختانه در شهرستان ایوان شاهد یک نهالستان علمی با تکنولوژی بذر ، زیست‌شناسی و بیو میکرولوژی بذرها که به‌ صورت کاملاً علمی توسط کارشناسانی که در این نهالستان مشغول‌ به فعالیت هستند اداره می شود.

رضا احمدی با تاکید بر منویات مقام معظم رهبری مبنی بر شعار سال افزود: این نهالستان برای تعداد نزدیک به 60 نفر اشتغالزایی داشته که تعدادی از این افراد زنان سرپرست خانوار می باشند.

وی افزود : این فعالیتها منجر به تولید نهال با کیفیت استاندارد و علمی همچنین مقاوم به شرایط پیش رو مثل خشک‌سالی، ریزگردها کمبود برف و باران ،شرایط نامتناسب بودن بارش‌ها و مقاوم به شرایط فقر خاک در نظر گرفته می‌شود.

 مدیر کل منابع طبیعی با اشاره به اینکه رشد نهال‌ها در این نهالستان بین یک تا سه سال است خاطر نشان کرد: حداکثر زمان برای پرورش بعضی گونه ها که به سختی رشد می کنند و ارتفاع می گیرند 3 سال است اما گونه هایی هم داریم که در عرض یک سال از عرصه مد نظر خارج می شوند و خوشبختانه گرایش و استقرار آنها در عرصه به‌ صورت صد درصدی بوده است.

چالش معیشت نهال‌کاران و گُل‌فروشان ایلامی با بروز خشکسالی/ شهرداری از گل‌فروش‌ها حمایت کند + فیلمهر آنچه از نکات طلایی کاشت نهال درخت گردو باید بدانیدنهال نهضت گلخانه‌ای در خراسان جنوبی میوه نداد/ ساز اشتغالزایی و صادرات از کوک خارج شد

لزوم توسعه طرح زراعت چوب در استان ایلام

مدیر کل منابع طبیعی استان ایلام با تاکید بر اجرای طرح زراعت چوب که یکی از طرح های اساسی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است افزود: در تمام استان های زاگرس نشین این طرح به حالت اجرایی درآمده و تولید نهال های سریع رشد در دستور کار قرار گرفته است.

رضا احمدی با اشاره به مشارکت و تمایل کشاورزان و فعالیت آنها در طرح زراعت چوب خاطر نشان کرد: مجریان و کارآفرینان حوزه تولید چوب با مشارکت کشاورزان در کل استان مشغول به فعالیت هستند.

وی با بیان این مطلب که خوشبختانه در 12نهالستان استان نسبت به تولید گونه های متناسب گرمسیری و سردسیری اقدام شده افزود: در این راستا 6 میلیون اصله نهال در استان تولیده شده است.

وی با ذکر این مطلب که در شهرستان دهلران یکی از مجریان اقدام به کاشت 115هکتار زراعت چوب کرده است، افزود: اداره منابع طبیعی شهرستان دهلران 166 هزار اصله نهال اکالیپتوس به صورت رایگان در اختیار این مجری قرارداده است.

احمدی خاطر نشان کرد: با برنامه ریزی های صورت گرفته در حوزه زراعت چوب ،به دنبال استقرار صنایع جانبی وفراوری چوب در استان هستیم.

وی با اشاره به اینکه تاکنون در سطح استان 2 هزار هکتار طرح زراعت چوب در قالب بادشکن و کمربند سبز اجرا شده است یاد آور شد: هزار هکتار از این طرح در حوزه موسیان در شهرستان دهلران قرار دارد.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد و گفت : انشاالله بتوانیم بر اساس منابع آب استان طرح زراعت چوب را در کل استان توسعه دهیم.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست


خروج




[223]