مدیر  کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام خبر داد: رتبه نخست استان ایلام در تولید نهال و جنگل کاری

تاریخ انتشار : 1399/09/26 - ساعت انتشار: ١٥:٤٥ - گروه خبری : اخبار قدیمی



مدیر  کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام طی یک نشست خبری با اصحاب رسانه، گزارشی از عملکرد این مجموعه طی شش ماهه نخست سال ۹۹ ارائه نمود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام و به نقل از خبرنگار پایگاه خبری ایلام خبر دکتر احمدی در ابتدای این نشست، رسالت اصلی این اداره کل را آموزش ، ترویج و فرهنگ سازی برای رسیدن به توسعه پایدار در بخش منابع طبیعی اعلام کرد و گفت: افتخار ما در مجموعه منابع طبیعی ایلام، حضور و مشارکت صمیمانه مردم و نقش موثر رسانه های استان است که حلقه اتصال ما و مردم و مسئولین هستند.
وی افزود: رسانه‌ها نقش بسزایی در تحقق اهداف منابع طبیعی دارند و با پوشش مناسب عملکرد و خدمات این نهاد، یاری گر ما در فرهنگ سازی و جلب مشارکت مردم در حفظ و حراست از این میراث گرانبها هستند.
وی از جنگلبانان به عنوان خادمان بی منت مردم یاد کرد و گفت: استان ایلام در بحث جنگل کاری از سال ۹۱ تا کنون، در تولید نهال بومی رتبه اول کشور را داراست که این امر،ماحصل تلاش ها و زحمات تمامی کارکنان منابع طبیعی استان است.
وی با اشاره به نامگذاری سال جاری توسط رهبر معظم انقلاب، به عنوان سال جهش تولید عنوان کرد: در سال ۹۹ ما ۹ طرح اساسی شامل جنگل کاری، آبخیز داری و آبخوان داری، بیایان زدایی، زراعت چوب ، کاداستر اراضی ملی، تشخیص، تعیین حدود و آگهی ذخیره‌گاه‌های جنگلی، حفاظت و حمایت از گیاه پزشکی سرلوحه فعالیت های این مجموعه قرار گرفته است.
دکتر احمدی با اشاره به مساحت ۲ میلیون هکتاری استان ایلام اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ۸۰ میلیون درخت در جنگل های استان ایلام وجود دارد و بی شک هرگونه حرکت در مسیر نابودی این جنگل‌ها و مراتع، سلامت نسل‌های آینده را تحت الشعاع قرار خواهد داد و این مهم، وظایف محوله به این مجموعه را حساس تر می نماید.
وی در ادامه به تغییرات مثبت در نگرش و رفتار مردم نسبت به منابع طبیعی اشاره و ابراز داشت:  طی سال های اخیر خوشبختانه در ایلام نگاه‌ها به حفظ منابع طبیعی و محیط‌زیست تغییر کرده و حساسیت نسبت به این موضوع بیشتر شده و امیدواریم این روند ادامه پیدا کند.
این مسئول، ایده محوری را یکی از اصول مهم در حوزه منابع طبیعی برشمرد و تاکید کرد: بهره گیری از ایده های نو در این حوزه می تواند به اقنصاد و معیشت مردم کمک چشمگیری نماید و ما نیز در این خصوص ارتباط مستمر و هدفمند با مجامع علمی، دانشگاهی، مراکز تحقیقاتی، پژوهشی، ‏تعاونی‌های منابع‌طبیعی، سازمان‌های مردم‌نهاد، رسانه‌ها و جوامع محلی را در سرلوحه امور قرار داده و از نظرات و ‏پیشنهاد‌های سازنده اجرایی آنان استفاده می نماییم.
رییس منابع طبیعی استان ایلام در بخش دیگری از این نشست خبری به سیاست وزارت جهاد کشاورزی تحت عنوان باغات دیم در اراضی شیب دار اشاره کرد و گفت: در استان ایلا حدود ۱۲ هزار هکتار برای این منظور درنظر گرفته شده و از امتیازات این طرح میتوان به جلوگیری از فرسایش خاک و سیلاب اشاره کرد.
دکتر احمدی ایجاد مسیر سبز تحت عنوان "کاشت نهال سیدالشهدا " در مرز ایران و عراق از جمله برنامه های در دست اجرای منابع طبیعی استان ایلام دانست که حدود ۸۲ کیلومتر ازاین پروژه اجرایی شده اما متاسفانه با شیوع بیماری کرونا به حالت تعلیق در آمده است.
طرح مشارکتی با همکاری شرکت آب منطقه استان در حوزه شهرستان دهلران، از دیگر طرح های تعاملی اداره منابع طبیعی استان است که بر اساس آن مقرر شد تا با تامین یک میلیون نهال موردنیازبرای کاشت در دوطرف مسیر کانال آبرسانی به طول ۷۰۰ کیلومتر، حدود ۱۰۰هکتار جنگل ایجاد گردد که تاکنون بیش از ۵۷۰ کیلومتر از این طرح اجرا شده است.
دکتر احمدی تبدیل فرهنگ منابع طبیعی به معارف عمومی را که از فرمایشات مقام معظم رهبری است ضروری دانست و خاطرنشان کرد: این جمله پر مغز که خود از جنس دستور و حکم ولایتی است نیازمند شکل گیری یک ستاد اجرایی در سطح کشر است تا تمامی مردم بیاموزند که با منابع طبیعی چگونه رفتار نمایند.
نسخه چاپی

ارسال به دوست


خروج




[223]