هم اکنون بازدید دکتر منصور رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور از طرح های آبخیزداری استان ایلام و افتتاح پروژه های آبخیزداری

تاریخ انتشار : 1399/07/08 - ساعت انتشار: ٠٩:٣٦ - گروه خبری : اخبار قدیمی

هم اکنون دکتر منصور رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با هیئت همراه و استاندار ایلام از طرح های آبخیزداری استان بازدید نمود و مراسم افتتاح پروژه های آبخیزداری با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی انجام شد.

در این افتتاحیه معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری از اجرای طرح جنگل کاری اقتصادی در ۳۰ هزار هکتار از اراضی کشور خبر داد.

"مسعود منصور" صبح سه شنبه در آیین افتتاح طرح های آبخیز داری اظهار کرد: سازمان جنگل‌ها در سال جهش برنامه‌های مختلفی را در ۹ محور اجرایی می‌کند.

وی افزود: یکی از مهمترین برنامه‌های سازمان جنگل‌ها اجرای طرح‌هایی نظیر توسعه جنگل کاری اقتصادی، زراعت چوب و توسعه کشت گیاهان دارویی است.

"منصور" از توسعه جنگل کاری اقتصادی در سطح ۳۰ هزار هکتار از اراضی کشور خبر داد و یادآور شد: در این طرح از گونه‌های مختلف مثمر استفاده می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها خاطر نشان ساخت: یکی از مهمترین برنامه این سازمان برای تحقق اقتصاد مقاومتی توسعه کشت گیاهان دارویی در سطح ۵۰ هزار هکتار از اراضی کشور اجرایی می‌شود.

"منصور" با بیان اینکه طرح زراعت چوب نیز در سطح ۳۰ هزار هکتار از اراضی کشور اجرایی می‌شود، بیان داشت: توسعه طرح‌های مرتع داری، توسعه طرح‌های آبخیزداری از دیگر اولویت‌های سازمان جنگل‌ها است

وی گفت: امروز در استان ایلام طرح‌های آبخیزداری به میزان ۱۳ هزار هکتار به ارزش ۳۰ میلیارد تومان برای اولین بار در کشور در سال جاری آماده بهره برداری شده است.

در ادامه این مراسم دکتر احمدی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام گفت: حدود یک میلیون و پانصد هزار هکتار مطالعات توجیهی داریم در بحث آبخیزداری در استان از این میزان 678 هزار هکتار مطالعات تفصیلی اجرایی صورت گرفته است.

احمدی بیان کرد: اقدامات اجرایی منابع طبیعی تاکنون در این عرصه 678 هزار هکتاری چیزی حدود 420 هزارهکتار بوده، 250 هزار هکتار دیگر فضای کار داریم؛ در هنگام بارندگی دو سوم بارش به رواناب تبدیل می شود از آنجایی که شیب حدود 70 درصد سطوح ما به سمت کشور عراق است ممکن است رواناب ناشی از بارش به سمت عراق سرازیر شود و از دسترس ما خارج گردد، بنابراین آبخیزداری یک ضرورت بسیار بالاست و نیازمند برنامه ریزی و تلاش همگانی برای حفظ قطره قطره باران می باشد.

احمدی ادامه داد: از جمله فواید آبخیزداری جلوگیری از تجمع رسوبات در سدها، کشاورزی پایدار، پایداری خاک می باشد پس می توان گفت آبخیزداری هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است.

احمدی گفت: در سال گذشته در یک عرصه 137 هزار هکتاری 100 هزار متر مکعب عملیات آبخیزداری انجام داده ایم، و امسال آمادگی اجرای عملیات آبخیزداری در حجم بیشتری را داریم.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست


خروج




[223]