آبخیزداری مهمترین عامل جلوگیری از فرسایش خاک
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام: اجرای طرح های آبخوان داری و افزایش پوشش گیاهی از مهمترین عوامل جلوگیری از فرسایش خاک در این استان است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام در هفتمین روز از هفته منابع طبیعی و آبخیزداری با نام « منابع طبیعی، مردم، مجامع علمی و دانشگاهی » همایشی در دانشگاه ایلام با حضور مدیرکل، معاونین، کارکنان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، اساتید و دانشجویان دانشگاه ایلام برگزار شد.
دکتر احمدی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در این همایش ضمن تشکر و قدردانی از حمایت های علمی دانشگاه ایلام از این اداره کل گفت: هفته منابع طبیعی و آبخیزداری هرساله از 15 لغایت 21 اسفندماه در سراسر کشور برگزار می گردد که امسال این هفته با شعار « منابع طبیعی، بزرگترین سرمایه ملی» نامگذاری شده است که نشان از اهمیت حفاظت و توسعه این نعمت گرانبها دارد.
ایشان گفت: عرصه های منابع طبیعی از عوامل مهمی هستند كه نقش بسزایی در رشد و توسعه یك كشور داشته و به عنوان بستر توسعه پایدار محسوب می شوند، امروزه اهمیت منابع طبیعی و كاربرد آن در جنبه های مختلف زندگی افراد و جوامع، آشكار و نمایان است و با توجه و تكیه به این منابع است كه جوامع بشری به نسبت های متفاوت راه رشد و توسعه را پیموده اند.
وی همچنین افزود: امسال 7700 هکتار نهال کاری و توسعه جنگل با استفاده از گونه های بومی و سازگار با منطقه از قبیل بلوط، بنه، کنار، رملیک، داغداغان و ... اجرایی گردید.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: استان ایلام با دارا بودن حدود 430 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق و به خاطر بروز مسئله گرد و غبار و هجوم ریزگردها و هوای گرم عراق و عربستان از این جبهه به عنوان یک تهدید محسوب می شود برای جبران این مشکل تا کنون 60 هزار هکتار از نوار مرزی را جنگل کاری نموده و برای 360 هزار هکتار آن برنامه ریزی داریم که یک کمربند سبز ایمن برای جنگل های کل کشور به خصوص جنگل های زاگرس ایجاد نماییم.
دکتر حاجی کریمی نیز یکی دیگر از سخنرانان این همایش ضمن تبریک فرا رسیدن هفته منابع طبیعی گفت: مسئله آب و خاک در منطقه زاگرس از اهمیت بالایی برخوردار است.
ایشان گفت: از 8 میلیارد مترمکعب ریزش های جوی بر سطح استان 9/1 میلیارد مترمکعب توسط رودخانه های استان تخلیه گردیده و 2/1 میلیارد مترمکعب در زمین نفوذ کرده و تشکیل سفره های آب زیرزمینی را می دهد.
وی افزود: با توجه به اینکه اکثر رودخانه های استان مرزی هستند بیشتر آب های سطحی از استان خارج می شود و هرگونه اقدام بر روی این رودخانه باید توسط مجامع بین المللی تأیید شود بنابراین اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری باعث تسریع در مهار آب های مرزی می شود
وی گفت: مطالعه مکان یابی محل های مناسب برای اقدامات آبخیزداری و پخش سیلاب جهت تغذیه آب های زیرزمینی منجر به جلوگیری از خسارت های سیل و آبیاری های سیلابی خواهد شد.
ایشان در پایان افزود: جنگل کاری هایی که در جنوب استان (شهرستان های مهران و دهلران) انجام شده است علاوه بر ایجاد کمربند سبز در بحث تغذیه سفره های آب زیرزمینی می تواند مؤثر باشد.
در خاتمه این مراسم از کتاب تاریخ منابع طبیعی تألیف دکتر رضا احمدی و دکتر حبیب الله محمودیان رونمایی شد.
ارسال به دوست