دومین همایش بینالمللی گرد و غبار،با هدف انسجام بینالمللی برای مقابله با ریشههای گرد وغبار برگزار شد
دومین همایش بینالمللی گرد و غبار با محوریت بررسی عوامل پیدایش و گسترش این پدیده، پیامدهای ناشی از آن و راهکارهای مقابله با پدیده گرد و غبار در محل دانشگاه ایلام برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام دکتر رستمی دبیر علمی دومین همایش بینالمللی گرد و غبار، گفت: موضوع گرد و غبار موضوعی است، که نمیتوان برای آن مرزبندی کرد، بلکه مسئله ای بین المللی است؛ که حل آن در گرو همدلی در سطح جهانی است.
وی با بیان اینکه گرد و غبار دو منشاء طبیعی و انسانی دارد، که هر چند منشاء طبیعی شاید در دسترس انسان نباشد، اما خود انسان وارد این معادله شده و عوامل غیرطبیعی گرد و غبار را شکل داده است، تصریح کرد: اگر انسان بتواند تأثیر منفی نداشته باشد مشکل گرد و غبار خیلی حاد نیست به این مفهوم که موضوعاتی مانند ناامنی و جنگ، بر این پدیده موثر است و با تعاملات سیاسی می توان بسیاری از مسائل را حل کرد.
دکتر احمدی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز در این رابطه گفت: امروزه سه چالش اساسی بشر را تهدید می کند که مهمترین آن تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی است و بعدی بیابان زایی و کمبود آب شیرین می باشد.
ایشان افزود: ما در حال حاضر بدلیل خشکسالی و کاهش نزولات شاهد خشکیدگی درختان بلوط و آتش سوزی های گسترده در سطح جنگل ها هستیم.
وی ادامه داد: استان ایلام به دلیل هم مرز بودن با کشور عراق و وجود جبهه هوای گرم عراق و عربستان در این محدوده یک محدودیت اقلیمی برای استان بوده و بحث بیابان زایی را روز به روز افزایش می دهد و این استان را به یکی از استان های با شدت بالای گرد و غبار تبدیل کرده است.
لازم به ذکر است این کنفرانس در سه محور اصلی عوامل پیدایش و گسترش پدیده گردوغبار، پیامدهای ناشی از گردوغبار و راهکارهای مقابله با پدیده گردوغبار و با هدف فراهمسازی فرصت تبادل تجربه بین محققان ایرانی و سایر کشورهای جهان در اردیبهشت ماه ۱۳۹7 در دانشگاه ایلام برگزار میگردد.
حضور فعال دانشگاه های عراق به عنوان یکی از منابع مهم تولید گرد و غبار از ویژگی های منحصر بفرد این همایش است و در مجموع 346 نفر شامل 259 شخصیت دانشگاهی و 87 شخصیت اجرایی و علمی از داخل و خارج کشور در این همایش حضور دارند.
ارسال به دوست