شایسته سالاری و استفاده از کارکنان توانمند و نخبه در دستور کار قرار دارد
در سوابق خود، مسئولیت های متعددی را بر عهده داشته که از جمله آنها می توان به قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور مجلس، مدیرکل دفتر امور مجلس وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید، مدیرکل حقوقی و امور مجلس سازمان محیط زیست، مدیرکل حراست سازمان محیط زیست و معاون برنامه ریزی و توسعه مدیریت سازمان شیلات ایران اشاره کرد.
سابقه همکاری به عنوان معاون اداری و مالی در یکی از شرکت های فنی عمرانی وابسته به شهرداری تهران نیز در سوابق دکتر علی تیموری به ثبت رسیده است.
ایشان دارای مدرک کارشناسی مدیریت، کارشناس ارشد حقوق محیط زیست، کارشناس ارشد مدیریت اجرایی و دکترای مدیریت است.
دکتر تیموری اکنون با سابقه مدیریت چندین ساله در مناصب مختلف دولتی، حکم سرپرستی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور را از دکتر نوری قزلجه مقام عالی وزارت دریافت کرده است.
تیموری با مأموریت های سازمان بیگانه نیست و حضور چند ساله در معاونت پارلمانی وزارت جهاد باعث گردیده از توانمندیها، نیازها، فرصت و تهدیدهای موجود در سازمان منابع طبیعی به خوبی آگاه باشد و در نگاه او برنامه هفتم پیشرفت کشور در اولویت اجراست و تمامی اقدامات باید در راستای این برنامه باشد.
ایشان که در روز معارفه خود گفت: «هویت سازمان منابع طبیعی یک قرن فعالیت سازمان است» تقویت همکاری و همدلی در سازمان منابع طبیعی را رمز برداشتن گام های موثر در انجام موفق مأموریت های سازمان منابع طبیعی میداند و بر این اساس تقویت انسجام سازمانی را از ضروریات دانسته و می گوید انسجام سازمانی منجر به افزایش اقتدار سازمان منابع طبیعی شده که یکی از اهداف ما را در برنامهها محقق می کند.
سرپرست جدید سازمان منابع طبیعی اعتقاد دارد سختی کارها و مأموریت های سازمان منابع طبیعی و تنوع اقشار مختلفی که با سازمان در ارتباط و تعامل هستند اعمال مدیریتی ویژه را ایجاب می کند و این امر می تواند این پیام را برای ما داشته باشد که ادامه کارها بر منوال روش های قدیمی و سنتی تضمین کننده انجام درست مأموریت ها نخواهد بود و میبایست به دانش، فن آوری های نوین و روشهای جدید توجه بیشتری داشته باشیم مخصوصاً استفاده از ظرفیتهای هوش مصنوعی که برای تحقق این امر باید با مشورت متخصصان امر سازوکار مناسبی پیش بینی شود.
در نگاه تیموری مراکز علمی و تحقیقاتی، کارشناسان متخصص دانشگاهی و شرکت های دانش بنیان می بایست حضور و ارتباط بیشتری با سازمان داشته باشد و همزمان تأکید بر آموزش ضمن خدمت کارکنان و به روزرسانی اطلاعات تخصصی کارکنان حائز اهمیت و دارای جایگاهی ویژه است.
وی کارکنان سازمان منابع طبیعی را در حقیقت پرستاران طبیعت دانسته و می گوید: تلاش عاشقانه و خدمت صادقانه همکاران خوبم در سازمان منابع طبیعی باقیات صالحاتی است که از خود به یادگار می گذارند و با اعتقاد قلبی می گویم که این عزیزان لایق بهترین ها هستند و در مسیر جبران خدمات همکاران می بایست طرح های ویژه ای را با استفاده از نظرات کارشناسان امر و حمایت وزارت محترم جهاد کشاورزی برنامه ریزی و اجرائی کنیم.
تیموری همکاران بازنشسته سازمان را سرمایه های تکرار نشدنی این حوزه می داند و میگوید: استفاده از این تجارب، فرصتی ویژه پیش روی سازمان است تا با ایجاد سازوکاری مناسب این تجارب به نسل های بعدی شاغل در سازمان انتقال یابد و برای تحقق این مهم سازماندهی مجدد و تقویت کانون بازنشستگان و ایجاد ساز و کاری نظاممند برای حضور پررنگتراین عزیزان ضروری به نظر میرسد.
سرپرست سازمان منابع طبیعی می گوید: کارکنان، منابع ارزشمند هر سازمانی هستند و در سازمان منابع طبیعی به خاطر جنس مأموریت ها و تخصص ویژه کارکنان در حفظ و نگهداری طبیعت این ارزش دو چندان میشود به همین خاطر تمام تلاش خود را برای صیانت از این عزیزان بکار خواهیم بست.
توانمندسازی جوامع محلی نیز در اولویت برنامه های تیموری است وی در این خصوص اعتقاد دارد مردم و بهره برداران و دوستداران طبیعت در حقیقت همکاران افتخاری ما برای حفظ، احیاء و نگهداری از منابع طبیعی هستند و با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) مبنی بر اینکه " فرهنگ منابع طبیعی باید به معارف عمومی تبدیل شود " لزوم تقویت ارتباطات با جوامع محلی و توانمندسازی این عزیزان برای همراهی هوشمندانه با سازمان منابع طبیعی یکی از راهکارهای مهم برای ایجاد شرایط بهتر در اداره امور مربوط به سازمان است و دست این عزیزان را در فراهم آوردن بستر همکاری های مناسب به گرمی می فشاریم. البته در این مسیر همکاری تنگاتنگ صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و وزارت محترم آموزش و پرورش و سایر نهادها و سازمانهای متولی امر اطلاع رسانی، آموزش و ترویج کماکان و با قدرت بیشتر میبایست ادامه یابد که ادارات متولی در سازمان ماموریت پیگیری آن را بر عهده خواهند داشت.
ایشان تلاش و همکاری موثر قوه قضائیه و فراجا را در برخورد با متخلفان و دست اندازان به منابع طبیعی قابل تقدیر دانسته و حفاظت موثرتر و تشدید مبارزه با زمین خواری، تخریب و تصرف اراضی را مستلزم حضور پرقدرت این عزیزان در کنار کارکنان سازمان منابع طبیعی میداند چرا که وجب به وجب این خاک معطر به خون شهیدان عزیزی است که جان خود را تقدیم حراست از این مرز و بوم کرده اند.
تیموری با چشم انداز بهبود وضعیت عملکرد سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از سایر برنامه های خود نیز میگوید که یکی از آنان فعال سازی مراکز آموزشی سازمان منابع طبیعی است.
در نگاه تیموری مراکز آموزشی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در گذشته ای نه چندان دور مرکز پرورش کارشناسان و متخصصان نخبهای بوده است که هر کدام از آنها در حوزه کاری خود بانی خدمات نوین علمی و کارشناسی گشته و اکنون در امور مرتبط با سازمان صاحب نظر هستند.
فلذا هرگونه تضعیف این مراکز می تواند در کیفیت عملکرد کارکنان تأثیر مستقیمی داشته باشد به همین خاطر توجه ویژه به تجهیز این مراکز اعم از انتخاب مدیران کارآمد، همکاری با اساتید مجرب و تهیه وسایل کمک آموزشی مناسب در اولویت کاری است زیرا در همین دورهها افراد نخبه و توانمند و متخصص شناسائی و در مناصب مرتبط بکارگیری میشوند و این امر موجب میگردد شایسته سالاری در اختصاص جایگاههای شغلی اتفاق افتاده و افراد بر اساس توانمندیهای خود مسئولیت بگیرند.
دکتر تیموری در ادامه به بحث جنگل ها نیز اشاره کرده و می گوید اقدامات حفاظتی جنگل و مراقبت از این ثروت خدادادی وظیفه ملی تمام هم میهنان و وظیفه تخصصی و شغلی ما در سازمان منابع طبیعی است و تمام تلاش خود را در این مسیر با استفاده از توان کارشناسی بدنه سازمان، امکانات و تجهیزات موجود و تأمین تجهیزات و تکنولوژی موردنیاز بکار خواهیم بست.
وی حفاظت از جنگل را در تمامی ابعاد دیده و معتقد است پیشگیری از حریق، مهار هرگونه قاچاق و قطع بی رویه، اقدامات پاکسازی جنگل از هرگونه آلایندگی و... شامل این حفاظت است.
ایشان طرح تنفس جنگل را یکی از راهکارهای حفاظت از جنگل می داند و می گوید اجراء مناسب این طرح به جنگل این اجازه را می دهد تا در یک روند طبیعی خود احیائی زیستی خود را انجام دهد ولی این بدان معنا نیست که بخواهیم در این پروسه جنگل را به حال خود رها کنیم و الزاما می بایست طرح های ویژه ای را برای پیشگیری از برخی اتفاقات غیرمنتظره و طبیعی در نظر داشته باشیم.
تیموری ماحصل صحبت خود در خصوص کارکنان و مسائل داخلی سازمان را در این چند جمله خلاصه می کند: تمامی اقدامات در راستای تقویت انگیزه های معنوی نیروی انسانی جوان و کارآمد سازمان و مدیران صادق و پاکدست خواهد بود و در این راستا تصمیمات بدنه ی کارشناسی سازمان مهم و از ضروریات تصمیم گیری نهایی خواهد بود و در این مدل تصمیمگیری توانمندی های فردی افراد حائز اهمیت است و ماحصل این اقدامات موجب اعتمادسازی بین کارکنان و مدیران و انسجام بیشتر کارکنان می شود.
سرپرست سازمان منابع طبیعی، اثرات طرح آبخیزداری را در سالهای گذشته مناسب ارزیابی کرده و می گوید اجرای علمی و کارشناسی طرح های آبخیزداری و آبخوانداری موجب گردیده است که هم میهنان عزیز و مخصوصاً بهره برداران و روستانشینان و افراد ساکن حاشیه جنگل در پیگیری های حضوری و یا از طریق نمایندگان محترم مجلس، استانداران و ائمه جمعه محترم و سایر مسئولین، متقاضی اجراء این طرح ها باشند که این امر یعنی اثربخشی زحمات همکاران ما مورد توجه مردم عزیز قرار گرفته و این رضایت مردم برای ما لذت بخش است پس در اجابت درخواست های مردمی، براساس کار مطالعاتی، کارشناسی و تحقیقاتی مصمم به استمرار و تقویت اجراء این طرح ها هستیم.
طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در نگاه سرپرست جدید سازمان یکی از اقدامات ماندگار سازمان منابع طبیعی خواهد بود.
او می گوید یکی از وظایف ما در این سازمان در کنار سایر مأموریت ها کاشت درخت در عرصه های مناسب است و تولید نهال برای توزیع بین مردم یکی از مأموریت های دیرینه ی سازمان است و جدا از نقش کارکردی درختکاری که جلوگیری از فرسایش خاک، ترسیب کربن، تقویت سفره های زیرزمینی آب و …و سرسبزی سرزمین دارد، با انجام مطالعات لازم و جانمائی مناسب میتواند مکمل خوبی در کنار طرح های آبخیزداری باشد و در حقیقت درختکاری به تنهایی در فضائی مناسب نوعی آبخیزداری است و حتی تلفیقی از آبخیزداری مکانیکی (ساخت سازه) و بیولوژیکی (کاشت درخت) نیز می تواند اتفاق بیفتد که نمونه های زیادی از آن در سراسر کشور اجرائی شده است.
وی با این توضیحات از جایگاه ویژه اجراء این طرح در برنامه های آتی خود خبر داد.
دکتر علی تیموری بخشی از دیدگاه ها و اهداف خود در سازمان را در گفتگو با مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی مطرح کرد که با مرور آن میتوانیم به این موارد اشاره کنیم.
ایجاد انگیزه مناسب در کارکنان و ارتباط موثر با آنان به همراه تقویت ارتباط با جوامع محلی براساس تصمیم گیری های مبتنی بر تجزیه و تحلیل های علمی با استناد به داده های معتبر و برنامه ریزی کارآمد در حوزه منابع طبیعی که میتواند با برقراری ارتباطات و همدلی با دانشگاهیان، مراکز علمی و استفاده از تجربیات پیشکسوتان در سازمان شکل بگیرد و در کنار آن با ورود فناوری های نوین و استفاده از خلاقیت های شرکت های دانش بنیان به حفاظت و توسعه جنگل ها و برنامه های آبخیزداری شکل و شمایلی جدید ببخشد.
او به اجرا دوره های آموزشی ضمن خدمت و ارتقاء دانش کارکنان اعتقاد داشته و در کنار آن بر توانمندسازی جوامع محلی تأکید دارد که این مکمل خوبی برای موارد از پیش گفته شده است که تجمیع اینها میتواند ما را به رهبری موثر و کارآمد در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برساند و با این نگاه ، ارتقاء روند اجراء مأموریتهای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور دور از دسترس نیست.
ارسال به دوست