مازندران - ساری/ عملیات بذرپاشی در یکهزار هکتار از مراتع مازندران
رییس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری گفت: بارندگیهای مناسب پاییزی سبب شد تا شرایط برای بذر پاشی و رشد علوفه در مراتع ضعیف استان فراهمتر شود.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از ایرنا- نعمت الله کوهستانی از آغاز عملیات بذر پاشی در یکهزار هکتار از مراتع این منطقه خبر داد و گفت: بارندگیهای مناسب پاییزی سبب شد تا شرایط برای بذر پاشی و رشد علوفه در مراتع ضعیف استان فراهمتر شود.
وی از همکاری دامداران در خروج به موقع دام از مراتع ییلاقی قدردانی کرد و توضیح داد: امسال اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری مازندران با تولید پنج تن بذر، عملیات بذر پاشی را با همکاری و مشارکت مراتع داران انجام داده است.
وی ادامه داد: اجرای عملیات کپهکاری در مراتع به منظور اصلاح و احیاء مراتع تخریب شده، افزایش تولید علوفه و جلوگیری از فرسایش خاک است.
کوهستانی اظهار کرد: امسال با توجه به وضعیت مناسب بارندگی بذرگیری از علوفه های مراتعی مازندران مناسب بوده و ایستگاه تولیدی بذر علوفه در ساری بذر قابل توجهی را به دست آورده است.
رییس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری همکاری شرکت های تعاونی مرتعداران و اتحادیه دامداران را در حفظ و حراست از مرتع مطلوب ارزیابی کرد و گفت: توسعه کشت گونه هایی از علوفه دارویی به نام «باریجه» نیز در مراتع استان در حال انجام است.
کمبود مراتع در مناطق قشلاقی و گسترش اجاره زمین های شالیزاری مازندران برای چرای دام
این مسئول منابع طبیعی مازندران با ذکر این نکته که در گذشته، از شهریور ماه تا آذر و از اواخر بهمن تا پایان اردیبهشت زمین های زیادی برای چرای دام در مناطق قشلاقی وجود داشته است، گفت: امروز بیشتر این زمین ها زیر کشت محصولات زراعی و باغی می رود.
وی با بیان این که کشت علوفه در زمین های کشاورزی می تواند دامداری را در مازندران تقویت و گسترش بدهد، ادامه داد: امروز با توجه به افزایش قیمت گوشت، دامداری به صرفه تر شده است.
کوهستانی تصریح کرد: توسعه باغ های مرکبات و سیاه ریشه و همچنین توجه به باغداری در زمین های شیب دار استان مازندران نیز سبب شد تا کمبود زمین برای چراگاه آزاد دام بیشتر شود.
این مقام مسوول، کمبود علوفه را عامل افزایش مصرف نهاده های دامی از جمله سبوس و جو دانست و ادامه داد: اگر شالیکاران به جای کشت دوم کشت علوفه را مورد توجه قرار بدهند، علاوه بر این که خاک زمین تقویت می شود، درآمد خوبی از فروش علوفه بهره مند می شوند.
وی با بیان این که در ۲سال اخیر با همکاری دهیاران و شورای اسلامی روستاها اجاره زمین های شالیزاری در مازندران از سوی دامداران بیشتر شده است، گفت: اگرچه با پرداخت اجاره بهاء هزینه دامداران افزایش می یابد، اما به دلیل کمبود چراگاه و نهادههای دامی، دامداران از این موضوع راضی هستند.
طبق آمار رسمی سه هزار و ۸۰۰خانوار عشایر بومی و یک هزار و ۶۰۰خانوار عشایر غیر بومی با حدود ۲میلیون ۴۰۰هزار واحد دامی سبک و سنگین در استان مازندران زندگی میکنند.
اداره کل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری که یکی از دو اداره کل استان محسوب می شود، بیش از ۳۸۷هزار هکتار مرتع را زیر پوشش دارد و برای ورود و خروج به آن برنامه زمان بندی ارائه می دهد. مراتع این منطقه از نظر میزان و پراکندگی پوشش گیاهی به مراتع درجه یک،۲و سه تقسیم می شوند. از این میزان مرتع بیش از ۶۰درصد درجه یک و خوب به شمار می رود که با مدیریت، نگهداری و کنترل ورود دام و قرق، پوشش گیاهیشان حفظ می شود.
استان مازندران افزون بر ۲میلیون هکتار مساحت دارد که بیش از ۹۰درصد از این مساحت را منابع طبیعی تشکیل می دهد. منابع طبیعی مازندران با ۲مدیریت شامل مدیریت منابع طبیعی مازندران - منطقه ساری و منبع طبیعی غرب مازندران منطقه نوشهر اداره می شود.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |