سوزاندن پس چر مزارع آفتی است برای طبیعت استان

تاریخ انتشار : 1402/03/16 - ساعت انتشار: ١٢:٢٩ - گروه خبری : اخبار استان

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام مهندس پیرزادیان تأکید کرد سوزاندن «پس‌چر» مزارع یکی از چالش‌های عمده ما محسوب می‌شود و علی رغم تذکرات بسیار به کشاورزان هنوز شاهد آن هستیم که با بی توجهی به خسارت های این کار، اتفاقات ناخوشایندی را رقم می‌زنند و باعث بروز خسارت‌ می‌شوند، این درحالیست که کشاورزان می‌توانند با شخم زدن، زمین خود را برای کشت دوم آماده کنند.

ایشان افزود: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام به تعامل با شهرداری‌ها، جوامع محلی، ‌دهیاری‌ها و تشکل‌های مردم نهاد به منظور کاهش آتش سوزی تأکید کرد: مقابله با آتش سوزی قطعاً همیاری و همکاری مردم را می‌طلبد و لازم است در این زمینه فرهنگسازی از سوی رسانه‌ها انجام شود.

مهندس پیرزادیان گفت: حتی اگر در کنار هر درخت یک فرد را برای مراقبت و حراست از آن بگذاریم ولی فرهنگ حفاظت و حراست از طبیعت در کشور نهادینه نشده باشد راه به جایی نمی‌بریم و به توفیقی دست نمی‌یابیم بنابراین لازم است در زمینه نیاز بشر به طبیعت آگاهی‌ رسانی و اطلاع ‌رسانی شود تا خسارت کمتری به طبیعت و منابع طبیعی وارد شود.

پیرزادیان افزود: آتش زدن پس چر محصولات در اراضی کشاورزی براساس ماده ۲۰ 'قانون هوای پاک' خلاف قانون است و مرتکبین به جزای نقدی و حبس محکوم خواهند شد.

 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام گفت: همچنین طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و ماده ۲ و ۲۲ قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا و ماده ۴۵ قانون حفاظت از جنگل‌ها و مراتع مبنی بر آتش زدن نباتات درمزارع باغات یا مجاور جنگل جرم محسوب می‌شود.

وی از کشاورزان خواست ادوات مکانیزه از قبیل تراکتور، گاوآهن و سمپاش خود را برای کنترل آتش سوزی احتمالی به صورت آماده باش در دسترس داشته باشند.

 مهندس پیرزادیان یادآورشد هر ساله به علت آتش زدن بقایای کشاورزی و در برخی موارد انتقال آن به زمین‌ها و جنگل‌های اطراف، خسارت‌های جبران ناپذیری به محیط زیست و کشاورزی مناطق وارد می‌شود.

وی گفت: از مهم‌ترین دلایل سوزاندن عمدی پس چر مزارع توسط کشاورزان آماده‏سازی سریع مزرعه برای کشت بعدی و یا نابودی آفات خصوصاً حشرات جوانه‏خوار در فصل بهار می‏باشد، در حالی که آتش، نه تنها موجب کاهش حاصل‏خیزی خاک، افزایش فرسایش آبی و بادی، نابودی میکروارگانیسم‏های بسیار مفید و آلودگی‏های هوا می‏شود؛ بلکه با برهنه شدن سطح خاک، کاهش نفوذ آب باران، ایجاد رواناب‏های سطحی، افزایش تبخیر و نیاز به آبیاری بیش‏تر می‏شود. همچنین این بقایا، نه تنها منابع غذایی مفیدی برای کشت بعدی محصول است بلکه می‏توان در صنایع مختلف از جمله صنعت چوب و کاغذ، صنعت پرورش گل و گیاه (قارچ)، صنعت تولید انرژی و خود صنعت کشاورزی استفاده گردند.

ایشان گفت: آموزش جامعه‏ی کشاورزان، توسعه صنایع تبدیلی در روستاها، پژوهش‏های کاربردپذیر کردن بقایای کشاورزی و تقویت مشوق‏های دولتی از مهم‏ترین اقدامات لازم در این زمینه می­باشد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست


خروج




[223]