جلسه کارگروه پیش بینی و پیشگیری از رشد و گسترش مناطق جدید بافت های ناکارآمد استان ایلام

تاریخ انتشار : 1399/04/25 - ساعت انتشار: ١٤:٤٤ - گروه خبری : اخبار قدیمی

 

جلسه کارگروه پیش بینی و پیشگیری از رشد و گسترش مناطق جدید بافت های ناکارآمد استان ایلام با حضور دکتر بخشنده معاون پیشگیری از جرم دادگستری، دکتر احمدی مدیرکل منابع طبیعی استان و دکتر حیدریان مدیرکل ثبت اسناد استان برگزار شد.

در ابتدا جلسه دکتر بخشنده با اشاره به موضوع زمین خواری و افزایش حاشیه نشینی و ساخت خانه باغ های غیرقانونی بیان نمودند که همه ی ارگان های درگیر با زمین خواری موظف هستند که با همکاری هم مانع این معضل بزرگ شوند.

 دکتر بخشنده در ادامه بیان داشتند: که ایجاد کمربند سبز عامل پیشگیرانه ای برای زمین خواری می باشد.

ایشان ادامه دادند: برای مقابله با بیابانزدایی و ریزگردها در شهرستان های دهلران و مهران اقدامات شایسته ای توسط اداره کل منابع طبیعی آبخیزداری انجام گرفته و در حیطه ی زمین خواری نیز می بایست اقدامات بیشتری انجام شود.

در ادامه جلسه دکتر احمدی افزودند: که مولفه اصلی تخریب جنگل های زاگرس آتش سوزی می باشد. افزایش گرمای جهانی در دهه های اخیر، پیش بینی سامانه فضایی کشور افزایش سرعت خشک شدن علوفه ها و ... نمایانگر این است که جنگل های زاگرس در محدوده آتش سوزی قرار دارد و عامل اصلی آتش سوزی این جنگل ها انسان است که خسارات غیرقابل جبرانی را به دنبال دارد.

دکتر احمدی بیان داشت: بر اساس آمار20 ساله حریق و رصد سالانه تصاویر ماهواره ای مودیس 621 نقطه ی بحرانی شناسایی شده و 1920 عدد حریق در این مدت گزارش شده یعنی بطور میانگین هر 4 روز یک حریق داشته ایم که کمترین حریق مربوط به سال 81 و بیشترین حریق مربوط به سال 96 می باشد که بیشترین حریق مربوط به اواخر هفته ها و در تیرماه است.

دکتر احمدی افزود: در این خصوص نقاط بحرانی و فاصله آنها تا جاده و پایگاه های اطفاء حریق جهت عملکرد بهتر و سریع تر نیروهای واکنش سریع بررسی شده است.

احمدی همچنین بیان نمود: به منظور اطفاء حریق کمک های شایانی توسط نیروهای بسیج، آتش نشانی، محیط زیست، ستاد مدیریت بحران، فرمانداری ها، دادگستری، استانداری، امور عشایری و..... می شود.

وی ادامه داد: نزدیک ترین افراد به حریق عشایر می باشند که در این خصوص کمک های شایانی می توانند انجام دهند.

ایشان فرمودند: به منظور تسریع در اطفاء حریق و پیشگیری از حریق های گسترده اقداماتی انجام شده است:

 پروژه گشت و مراقبت هوایی در کلیه شهرستان ها انجام می شود.

4145کیلومتر آتش بر احداث شده است.

سیستم پایش ماهواره ای برای اولین بار در کشور در استان ایلام انجام شد و روزانه 2بار پایش ماهواره ای انجام می شود که پوشش دهی آن به شعاع 250متر است.

مانیتورینگ و گشت و رصد خودروهای یگان بطور مرتب انجام می شود.

نصب کانکس و استقرار نیروها انجام شده است.

جاده های غیرضروری مسدود شده است.

به منظور آموزش نیروهای یگان همایشی برگزار شده است.

و در نهایت ساخت رادفایر ها، توزیع  5000 بیل، ماسک و دستکش را داشته ایم. احمدی هچنین گفت: آتش سوزی های استان از نوع سطحی بوده و کمترین حریق تاجی را داریم و بیشتر آشکوب پایین دچار حریق می شود که این مهم مدیون سرعت بالای نیروهای آموزش دیده در اطفا می باشد.

دکتر احمدی در خاتمه افزود: پیش بینی شده تا پایان تیرماه بیش از 93 درصد کاهش حریق نسبت به سال 98 داشته باشیم.

نسخه چاپی

ارسال به دوست


خروج




[223]