انجام بیش از 380 هزار مترمکعب آبخیزداری از ابتدای امسال
embed'>مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام گفت: امسال به طور متوسط روزانه 1000 مترمکعب کار آبخیزداری انجام شده است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام دکتر "رضا احمدی" با حضور در خبرگزاری ایسنا، اظهار کرد: کار در منابع طبیعی در حوزههای مختلف توقف بردار نیست و ایام تعطیل و آخر هفته، کار همکاران در منابع طبیعی چند چندان میشود.
وی با تشکر از جنگلبانان و خانوادههای آنان، گفت: در 6 ماهی اول هر سال معمولا برنامهریزیهای آن سال انجام میگیرد و بیشتر بر مشارکت مردم در تمام امور تأکید داریم چون اگر مردم حضور جدی نداشته باشند کار به جایی نخواهد رسید.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ادامه داد: در 6 ماهه اول سال به دلیل کمبود بارشها و فصل گرما پیشگیری از حریق و سامانه سطوح آبگیر در جنگلها و کارهای آبخیزداری و عملیات سازهای را دنبال میکنیم به طوری که در سال 98 نسبت به سال 97 افزایش سطح و حجم کارها به دو برابر رسیده است.
ایشان تصریح کرد: در سال 97 ، 170 هزار متر مکعب و 35 هزار هکتار کار آبخیزداری انجام شد که در سال 98، این میزان به بیش از 380 هزار مترمکعب در سال رسیده یعنی به طور متوسط روزانه 1000 مترمکعب کار آبخیزداری انجام دادهایم و با این اقدام هم موضوع سیل و هم فرسایش خاک و منابع طبیعی مدیریت شده است.
وی ادامه داد: خوشبختانه تعدادی از خیرین به کمک منابع طبیعی آمدهاند و کار خوب دیگر استفاده از توان محبوسین رای باز است که اولا در ترویج منابع طبیعی بسیار تأثیرگذار است و ثانیا از یک نیروی منفعل به بهترین صورت استفاده میشود و فرد حس میکند تأثیرگذار است و علاوه بر اینها کمکی به خانواده این معسرین نیز انجام میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام تصریح کرد: این کار در قالب تفاهمنامهای با اداره کل زندانهای استان و با نظارت مقام قضایی در حال انجام است و در فصول سال در 4 شهرستان ایلام، ایوان، دره شهر و چرداول کارهای آبخیزداری، خشکه چینیها و سازههای متوسط و کوچک توسط زندانیان انجام میشود که استفاده از زندانیان در این زمینه برای اولین بار در استان انجام شد که جای تقدیر از دستگاه قضا دارد.
احمدی تصریح کرد: در بحث آبخیزداری، دولت همت کرده و افزایش سطح و سطوح را دنبال میکند و به طوری که در کل سال های گذشته کمتر از 200 هزار متر مکعب کار آبخیزداری انجام شد که در سال 98 ، به 380 هزار مترمکعب رسید، که جای تقدیر از رهبری به خاطر تخصیص از صندوق توسعه ملی دارد.
وی با بیان اینکه حضور جدی مردم و سمنها بسیار مهم و حیاتی و امیداورکننده است، تصریح کرد: بسیاری از این افراد واقعاً وقت میگذارند و در مجامع مختلف هم سخنرانی میکنند و تأثیرگذار نیز هستند. سپاه و بسیج نیز در این زمینه کمک جدی کردهاند و 500 هکتاز از اراضی استان با کمک این عزیزان آبی خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان اینکه سازمان جنگلها تمام هم وغمش را برای کمک به ایلام گذاشته است، ادامه داد: شخص وزیر در سال 98 دو بار به ایلام آمدهاند و رئیس سازمان جنگلها اعلام کردند که برای چند صدهزار هکتاری که کار بیولوژیک و آبخیزداری انجام میشود سقف اعتبارات باز است و فقط منوط به کار کردن است به همین دلیل تیم کاری را با آموزشهای ویژه و جلسات برای کار ویژه آماده کردهایم و همت و غیرت نیز با آموزش چاشنی شده تا بتوانیم کارهای بزرگتری را انجام دهیم.
دکتر احمدی ادامه داد: در حوزه حفاظت در سال 98، 5 دستگاه خودرو عملیاتی را از محل اعتبارات ملی وارد کردیم و بیش از 3 میلیارد تومان تجهیزات را به شهرستانها تزریق کردیم و اخیراً یک دستگاه جدید مخصوص اطفاء حریق را وارد کردیم.
وی گفت: یک دستگاه تخصصی که 1000 تا 1200 لیتر آب را حمل میکند و مختص اطفاء است و ماشینی قوی است که از محل اعتبارات ملی تأمین شده، که همه اینها مؤید نگاه متفاوت دولت به منابع طبیعی نسبت به سالهای گذشته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تصریح کرد: در حفاظت ازجنگلها با توجه به شاخصهای موجود و وجود امکانات و تجهیزات و افراد آموزش دیده از ضریب حفاظت 60 درصد به حدود 90 درصد رسیدهایم و در مسئله حریق استان 28 کشور هستیم یعنی 27 استان از ما بیشتر حریق دارند.
ایشان تصریح کرد: البته این به معنی رضایت ما نیست چون امسال هم تعداد حریق زیاد بود و هم نسبتاً طولانی بودندکه ناشی از صعب العبور بودن مناطق و همچنین رشد بیش از حد مراتع و پوشش گیاهی به خاطر بارندگیهای سال آبی بودیم چون بارشها به 1000 میلیمتر رسید و این بارشها پوشش گیاهی را به 10 تا 12 برابر رساند.
وی با تقدیر از همراهی مردم در خاموش کردن حریق در جنگلها و مراتع ، گفت: سمنها و سازمانهای مختلف سنگ تمام گذاشتند و برخی سمنها حتی با هزینه شخصی دمنده خریدند.
مدیرکل منابع طبیعی استان با بیان اینکه ایلام بیشترین دمنده را دارد، ادامه داد: امروز 180دستگاه دمنده در استان وجود دارد، نیروهای یگان حفاظت به صورت شبانه روز کشیک هستند و بنده و معاونان نیز در این تیمها حضور داریم و در جریان مهار آتش سوزیها 25 نفر از همکاران این اداره کل دچار آسیب شدید جسمی شدهاند.
ایشان تأمین و تجهیز روستاها به آبگرمکنهای خورشیدی را از دیگر فعالیتها در بخش حفاظت عنوان کرد و گفت: سال گذشته 300 دستگاه آبگرمکن بین روستاییانی که در دل جنگلها زندگی میکنند توزیع شد و این اقدام موجب مصون ماندن جنگلها شده و سطح تخریب عرصهها کمتر شده و امسال نیز 420 دستگاه خریداری شده که توزیع خواهد شد.
وی تصریح کرد: گشتها و مراقبتهای ویژه منابع طبیعی هم با سپاه و نیروی انتظامی در طول هفته داریم و برای اولین بار با هواپیمای سبک مستقر در استان قرادادی را منعقد کردهایم و در طول هفته همکاران در شهرستانهای مختلف پروازهایی را دارند تا با استفاده از سیستم جی.پی. اس کنترل داشته باشند و در واقع با این اقدام پایش هوایی جنگلهای ایلام عملیاتی شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام تجهیز همکاران به لباسهای ضد حریق ، استقاده از سیستمهای ناوبری جدید و کنترل همکاران برای رسیدن به محل مأموریت در کوتاهترین زمان ممکن را از دیگر کارهای انجام شده برای حفاظت بیشتر از منابع طبیعی عنوان و تصریح کرد: تمام تجهیزات بیسیم با بیش از 30 میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی خریداری شده و با سازمان جنگلها نیز هماهنگ شده تا در کل استان سیستم بیسیمی داشته باشیم و این سیستم دهه فجر افتتاح خواهد شد.
ایشان گفت: استفاده از سیستم ماهوارهای مدیس ترا یعنی سنجنده حرارتی برای پیش آگاهی و پیشگیری و برای دقت در اندازه گیری سطح و سطوح نیز به زودی محقق خواهد شد.
وی با بیان اینکه امروز هم در حفاظت و جنگلداری و آبخیزداری و تولید نهال رتبه اول را داریم که نشانه تلاش و مسئولیتپذیری همکاران و هماهنگی بین تمام دستگاهها است، تصریح کرد: عرصه و دفتر کار منابع طبیعی برای همه همکاران 2 میلیون هکتار است که در هر لحظه باید منتظر حادثه بود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ادامه داد: امسال کل نهالکاریهای کشور 34 هزار هکتار و بذرکارهای کشور نیز 76 هزار هکتار بوده که جمعا 110 هزار هکتار است، که 80 درصد آن در ایلام و لرستان انجام شده است که 48 درصد آن مربوط به ایلام است.
وی با اشاره به آخرین وضعیت اجرای طرح کاداستر، گفت: کاداستر یکی از اقدامات مهم است تا بواسطهی آن اراضی ملی از مستثنیات مشخص شود و در استان ایلام این طرح در سطح 500 هزار هکتار از اراضی انجام شده و مابقی هم بر اساس قراردادهای منعقد شده تا پایان امسال انجام خواهد شد.
embed'>
ارسال به دوست