وزیر جهادکشاورزی: حفظ منابع طبیعی در ایلام نسبت به رشد متوسط ملی بیشتر است

تاریخ انتشار : 1398/03/28 - ساعت انتشار: ١٥:١٧ - گروه خبری : اخبار قدیمی

 embed'>به گزارش  روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام و به نقل از خبرنگار راسان خبر از ایلام، محمود حجتی صبح امروز در جلسه هم اندیشی مشترک توسعه منابع طبیعی آبخیزداری در منطقه زاگرس گفت: خداوند متعال امسال باران رحمتش را بر ما نازل کرده و ما باید قدردان این نعمت‌های الهی باشیم و با تلاش هرچه بیشتر و استفاده از منابع آبی که خداوند در اختیار ما قرار داده انشالله بتوانیم هم تولید و هم ثروت ملی و درآمد کشاورزان را افزایش دهیم.

embed'>وی افزود: مردم، طبیعت و مسوولان در یک راستا قرار گیرند زیرا بدون مردم منابع طبیعی اداره نمی‌شود، اگر  فکر می‌کنیم مردم  طبیعت را تخریب  می‌کند کاملا اشتباه است زیرا مردم دلسوزتر از دولت از عرصه‌های طبیعت حفاظت می‌کنند.

embed'>وزیر جهادکشاورزی اظهار کرد: امسال، سال رونق تولید است و همانطور که بارها تاکید شده ما درگیر جنگ سخت اقتصادی هستیم و دشمن علیه ما فشارهای اقتصادی زیادی را اعمال می‌کند اما همکاران ما در جهاد کشاورزی قطعا برای تامین کالاهای اساسی مورد نیاز و معیشت مردم با جدیت تلاش خواهند کرد.

embed'>وی بیان داشت: حفظ منابع طبیعی در ایلام نسبت به رشد متوسط ملی بیشتر است و در بحث نهالکاری  و درختکاری در سطح ایلام قابل قیاس با گذشته نیست.

embed'>حجتی ادامه داد: حساسیت‌های لازم نسبت به حفظ اقلیم و محیط زیست وجود دارد، در گذشته اگر مسائلی مطرح می‌شد با محدودیت‌های بسیاری مواجه می‌شد که خوشبختانه این مشکل رفع شد.

embed'>وی عنوان کرد: وابستگی‌های تخریب کننده عرصه‌های طبیعی در کشور کاهش یافته است که در این راستا در مناطق مختلف کشور کارهای خوبی در رابطه با عرصه‌های طبیعی صورت گرفته است.

embed'> *تسهیلات قرض الحسنه به مناطق سیل زده ایلام تصویب شد ولی نقدینگی هنوز صفر است

embed'>قاسم سلیمانی دشتکی، استاندار ایلام نیز در این مراسم گفت: مراتع درجه یک در دامنه کوه‌ها و دشت‌ها چشم انداز بی‌نظیری را ترسیم کرده و در کنار آن دخالت بشر در طبیعت باعث تخریب جنگل‌ها و مراتع شده است.

embed'>وی افزود: متاسفانه برخی مردم جنگل را به خاطر سوخت، مراتع را به خاطر درآمد بیشتر به طمع کشت غلات با شخم‌های غیراستاندارد تخریب کرده‌اند که امر این روند ادامه داشته باشد تا چند سال  آینده مراتع و جنگل‌ها را کاملا از دست خواهیم داد.

embed'>استاندار ایلام اظهار داشت: سیل اخیر خسارات بسیاری به استان‌های زاگرس نشین وارد کرد، کمک‌های بسیاری از سوی نهادها و ارگان‌ها به راه‌های عشایر و بین مزارع و پمپاژهای استان صورت گرفت، همچنین در راستای جبران این خسارات، کمک بلاعوض و تسهیلات قرض الحسنه تصویب شد ولی نقدینگی هنوز صفر است.

embed'>وی تصریح کرد: در سطح استان در راستای جنگل کاری، بیابان زدایی، آبخیزداری کارهای بسیاری توسط منابع طبیعی انجام شده است که جای تشکر و قدردانی دارد.

embed'>قاسم سلیمانی دشتکی بیان داشت: بیش از ۶۰ هزار هکتار از سطح استان جنگل کاری شده است و  در بحث کنترل سیل هم بعد از سیل سال ۹۴ اقدامات بسیار موثری در این راستا انجام شده است.

*مهم‌ترین بحران زاگرس، از بین رفتن رویشگاه‌های جنگلی و مراتع است

embed'>عادل جلیلی رئیس موسسه تحقیقات جنگل و مراتع کشور نثیر در این نشست اظهار داشت: کلیدی‌ترین وظیفه در ارتباط با منابع‌طبیعی کشور حفظ ذخایر موجود است و در راستای حفظ ذخایر کشور طرح‌های کلان پژوهشی که توسط این موسسه انجام شده مهم است.

embed'>وی افزود: مهمترین بحران اکولوژیگ در بوم زاگرس، از بین رفتن یکپارچگی رویشگاه‌های جنگلی و مراتع، کاهش شدید ظرفیت‌های نگهداری آب، عدم امکان استقرار زادواری در بستر جنگل، زوال تدریجی بوم سازگان با نمودهایی از قبیل کهنسالی درختان، شاخه‌زادی، بیماری‌ها و آتش‌سوزی است.

embed'>رئیس موسسه تحقیقات جنگل و مراتع کشور بیان داشت: راهبرد پیشنهادی برای زاگرس در مقایسه منابع طبیعی را اعمال حاکمیت ملی بر عرصه‌های جنگل‌داری و مرتعی (کاداستر و تدوین طرح‌های جنگل‌داری و مرتع‌داری)، اعمال رویکرد حفاظتی و توسعه ذخیره‌گاه‌های مناطق حفاظتی و فوق است.

embed'>وی اضافه کرد: سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور و موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع از سال گذشته نشست‌های موثری را با یکدیگر داشته‌اند که این برنامه‌ها زمینه‌ساز همگرایی مطلوبی میان این مجموعه بوده است.

embed'>جلیلی تاکید کرد: با در کنار هم قرار گرفتن سه مجموعه سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری، موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور و پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری و همسو شدن این سه مجموعه می‌توان به یک مجموعه منسجم در تصمیم‌گیری و مدیریت منابع طبیعی رسید.

embed'>وی تصریح کرد: فرسایش و انقراض تنوع زیستی شامل ابتدا میکرو اورگانیسیم‌های خاک، گونه‌های  جنگلی، و در نهایت انقراض گونه‌های جانوری و است.

embed'>این مقام مسوول در ادامه مهم‌ترین متغیرهای تأثیرگذار در زاگرس را تخریب رویشگاه زراعت زیر اشکوب، زراعت دیم در شیب‌های بیشتر از ۱۲ درصد، چرای دام، برداشت چوب و سایر بهره‌برداری‌ها عنوان کرد.

embed'>وی طرح‌های کلان پژوهشی این موسسه را مبنای اقدامات و فعالیت‌های سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری دانست و گفت: در ارتباط با تهدیدها و چالش‌های اساسی در عرصه جنگل می‌توان به تغییر اقلیم، زوال اکوسیستم، تغییرکاربری و ریزگرد اشاره کرد که بر همین اساس طرح‌های کلان پژوهشی بسیاری توسط موسسه انجام گرفته است.

embed'> رئیس  موسسه تحقیقات جنگل و مراتع کشور خاطرنشان کرد: طرح‌های کلان تحقیقاتی می‌توان به طرح جامع تحقیقاتی ریزگرد، زراعت چوب، طرح جامع حفظ ذخایر ژنتیکی گیاهی، گیاهان دارویی، پایش عرصه‌های طبیعی کشور، طرح جامع توسعه جنگل و طرح جامع احیای مراتع کشور اشاره کرد.

embed'> 
نسخه چاپی

ارسال به دوست


خروج




[223]