نقش مهم سازه های آبخیزداری در مهار سیل
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام گفت: سازه های آبخیزداری نقش مهمی در جلوگیری از جاری شدن سیل و وارد آمدن خسارت به زیرساخت ها و مناطق شهری دارد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام و به نقل از خبرنگار کانال پیام طبیعت مهندس پیری عملیات آبخیزداری را به معنای مدیریت حوزه های آبخیز و حفظ منابع آب و خاک دانست و این عملیات را شامل اقدامات مکانیکی، بیولوژیکی و مدیریتی برشمرد و به بخشی از اهداف اجرای آن اشاره کرد. ایشان اظهار داشت: عملیات آبخیزداری با هدف کنترل سیلاب، جلوگیری از فرسایش خاک، تقویت سفره های آب زیرزمینی، افزایش پوشش گیاهی، جلوگیری از خسارات وارده ناشی از سیل به اراضی کشاورزی، باغات، منازل مسکونی و تأسیسات زیربنائی و همچنین برای در امان ماندن جان انسان ها به مرحله اجرا در آمده است.
وی بیان داشت: شهرستان ایلام با توجه به شرایط ژئومورفولوژیکی و توپوگرافی و همچنین وجود بارشهای ناگهانی جزو شهرستان های سیل خیز به شمار میآید که انجام اقدامات آبخیزداری تا کنون توانسته است موجبات تعدیل سیلاب و خسارات ناشی از آن را فراهم کند.
وی درادامه عنوان کرد: حوزه آبخیز شهری ایلام دارای 12حوزه و میان حوزه است که تا کنون 234 سازه مکانیکی آبخیزداری با حجم 67650متر مکعب ایجاد شده است که زیر حوزه ارغوان که در بالادست شهر ایلام قرار دارد بخاطر شرایط خاص و نقش آن در سیلاب شهر ایلام حدود 52 درصد عملیات اجرایی در این منطقه انجام گرفته است.
ایشان افزود: از زمان وقوع سیل در ایلام تاکنون اقدامات چشمگیری در رابطه با توسعه سازههای آبخیزداری انجام گرفته است واگر این طرح ها اجرا نمی شد خسارات سیلاب شهر ایلام را مورد تهدید قرار می داد.
شایان ذکر است که میزان بارندگی استان نسبت به سال آبی قبل 367درصد و نسبت به دراز مدت 251درصد افزایش داشته و با این وجود کارکرد بسیار خوب سازه های آبخیزداری حوزه شهری ایلام باعث شد که مردم سیل سال 94 را شاهد نباشند.
ارسال به دوست